Op deze pagina kunt u lezen welke soorten fruit wij verkopen. Op dit moment concentreren we ons voornamelijk op de teelt van aardbeien, bramen maar ook appels, watermeloenen, tomaten, pompoen(soep) en aardappels. Ons fruit is vers, smaakvol en geoogst op het hoogtepunt van rijpheid. We hebben twee aardbeienrassen en twee bramenrassen. het eerste ras hebben we zelf gekozen op het moment van de start met geen ervaring en weinig kennis. Zo keken we bij de aardbei vooral naar zoet en doordragend (geeft i.p.v. eenmalig de hele zomer aardbeien). Dit bleek ook echt zo te zijn maar deze aardbei blijft maar een paar dagen houdbaar na plukken en zodra je ze wast is dat nog maar een dag. Als tegenhanger hebben we daarom een tweede ras erbij gekocht (en in overleg met een adviseur). Voor de bramen lag het wat anders, bramen worden twee jaar voor ze bramen geven al gestekt en dus ook besteld door kwekers, om dit jaar toch bramen te krijgen hebben we twee lichtingen van bramen die om de 1 of andere reden afgezegd zijn (krimp bedrijf of meer focus ander ras).

SOORTEN AARDBEIEN

AARDBEI – LAMBADA

Lambada is een vrij bekend ras met name om de zoete en sappige smaak. Het is een vroeg rijpend doordragend ras dat meestal vanaf eind juni, vruchten produceert. Lambada-aardbeien zijn middelgroot tot groot en hebben een helderrode kleur en intense en aromatische smaak waardoor ze erg lekker zijn om vers te eten. Ook zeer geschikt om te gebruiken voor desserts, jam en gebak.

AARDBEI – KORONA

Korona is een bekend aardbeienras dat bekend staat om haar goede smaak en hoge opbrengst. Het is een middelvroeg rijpend ras dat meestal vanaf midden juni vruchten produceert. Korona-aardbeien hebben een dieprode kleur en zijn middelgroot van formaat, heeft een zoete smaak en lichte zuurgraad en zijn erg sappig. De plant zelf is erg sterk en goed bestand tegen ziekten en plagen.

SOORTEN BRAMEN

Loch Ness

Loch Ness is een vrij bekend bramenras met mooie vruchten en uitstekende smaak. Het is een doornloos ras en de diepzwarte bramen zijn middelgroot tot groot. De bramen zijn zoet en sappig. De bramen zijn gemakkelijk van de plant te plukken en hebben een goede houdbaarheid. Het ras geeft al jaren blijk van goede kwaliteit en heeft relatief weinig last van ziektes.

Triple crown

Triple crown geeft bramen die groot, sappig en zoet zijn. De struiken zijn doornloos en groeien rechtop. De bramen zijn glanzend zwart en hebben een heerlijke smaak. Triple Crown heeft een goede opbrengst en de oogstperiode is in de zomer. Ze gedijen goed in gematigde klimaten en hebben een zonnige standplaats nodig. Dit ras is geliefd vanwege zijn kwaliteiten en veelzijdigheid.